“Trees outside the academy”

TREES OUTSIDE THE ACADEMY een tentoonstelling van Steven Fillet.

De Vlezenbekenaar Steven Fillet, hij woont op de grens van Vlezenbeek en Gaasbeek in het domein Groenenberg, presenteert zijn werken in de tentoonstelling

‘Trees outside the academy’.

Voor de tentoonstelling werd Luk Lambrecht als curator aangetrokken. En plots, Luk Lambrecht kreeg net de ULTIMA prijs 2021 voor beeldende Kunst van de Vlaamse Gemeenschap. Een heel terechte erkenning.

ULTIMA prijs 2021 voor Beeldende Kunst uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap: Luk Lambrecht!


Luk Lambrecht zegt over het werk: ‘ Steven Fillet is een bewust natuurmens die leeft op de cadans van de seizoenen en daaraan kunst-productie verbindt die als een fraaie echo speelt met de geciteerde realiteit. … De tentoonstelling in de School van Gaasbeek is een eerste publieke focus op zijn werk waarin zichtbaar wordt hoe hij de natuur ervaart, gade slaat en vervolgens converteert in werk dat in se zijn gevoelens ontdoet van romantiek en gratuite co-ervaringen rond het vandaag redelijk ontweken begrip ‘schoonheid’.

de Kunstenaar als de Natuur.

Verder duidt Luk Lambrecht de tentoonstelling als : ‘ De natuur of wat ervan overblijft onder druk van economie-eco spanningen,  is een affiniteit die de kunst blijft beroeren/vervoeren. De natuur als de matrix van alle logica; de natuur als eb en vloed bij het lijfelijk aanschouwen en aanvoelen van de tijd via het aan- en wegspoelen van de jaar-getijen  stond altijd in de belangstelling van de kunst en haar kronkelige geschiedenis.

Kunst verslingert zich niet zelden in en zelfs met de natuur als een organische manier van fixeren van existentiële vraagstukken die nauw gelinkt zijn aan de individuele mens en evenzeer aan het samen-leven die het particuliere leven navigeert en vandaag meer dan ooit conditioneert en disciplineert.

De natuur ‘ligt’ in de touwen en wordt ‘stuiptrekkend’ geconserveerd via handige ingrepen die de natuur als een verre echo laat worden in zakelijk en wetenschappelijk goed ‘beheerde’ parken en veelal inkom-betalende ‘natuur-reservaten’.

Van 11 juni tot 11 juli 2021. Elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00. in De School van Gaasbeek. 

JE KAN DE TENTOONSTELLING VEILIG BEZOEKEN. ER WORDT TELKENS EEN BEPERKT AANTAL TOESCHOUWERS TOEGELATEN  IN DE BINNEN RUIMTEN. DAT VORMT GEEN ENKEL PROBLEEM. EEN DEEL VAN DE TENTOONSTELLING IS IN OPENLLUCHT. JE KAN DUS RUSTIG JE BEURT AFWACHTEN OM BINNEN DE WERKEN TE GAAN BEKIJKEN. ER IS BUITEN OOK EEN GEZELLIG TERRAS OP VEILIGE WIJZE GEORGANISEERD MET BEDIENING.  

 

In het najaar toont De School van Gaasbeek verschillende werken van residenten! Een performance ‘Now she turns her head to the right but that means nothing’ van Myrthe Van Der Marke, ‘Soirée d’études’ van choreograaf van Cassiel Gaube, ‘Boerenpsalm’, een theatervoorstelling van Martha Balthazar. Ook de reeks ‘Anna en haar veldverslagen’ van Anna Luyten (vorig jaar uitgesteld) wordt zeker opgestart.

HOU ONZE NIEUWSBRIEF IN DE GATEN VOOR ALLE DETAILS