Vrienden 2017

Vrienden van de school  –  Vrienden 2017  – ZomerConcert 2017

Sluit u aan 2017 bij de ‘Vrienden van DeSchoolvanGaasbeek’ 

In 2014, amper drie jaar geleden, ging ‘de school van Gaasbeek. Platform voor creatie en residentie’ van start. Als prille organisatie, met wél heel wat ervaring bij de oprichters, kijken we naar onze toekomst. Het gemeentebestuur van Lennik stelde de vroegere dorpsschool en het gemeentehuis ter beschikking én maakte ze instap klaar. Intussen zijn we 2017 en zijn er al nu 93 kunstenaars in het schooltje komen werken, resideren, creëren of optreden. We krijgen eveneens een steun van de provincie Vlaams-Brabant.

In 2016 hebben we aansluitend ‘De Vrienden van DeSchoolvanGaasbeek’ opgericht. Piet Van Waeyenberge werd de voorzitter van de vrienden. Wij boden de vrienden een uitgelezen ZomerRecital van Jos Van Immerseel aan. Met aansluitend een wandelbuffet. Alle vrienden kregen een waardevol aandenken mee. Het was een fijne avond. Niet alleen wegens het goede programma en het verzorgde buffet en keurige ontvangst ook door de aanwezige vrienden zelf. De avond bleek ongewild voor de regio een sterk netwerkmoment.

Dankzij de ‘steun van de vrienden’ kan De School van Gaasbeek het SeptemberFestival 2017 organiseren en in de loop van het jaar tal van jonge kunstenaars een residentie aanbieden. Want wij gaan verder om kunstenaars, jonge kunstenaars, de mogelijkheid te geven om te werken, te creëren. Dat blijft onze focus: creatie faciliteren en mogelijk maken.

We willen dat ook doen in een dorp, een (deel) gemeente van Lennik, Gaasbeek. Met artistiek werk en kunstenaars bezig zijn in een landelijke plek vlak bij een fascinerende wereldstad is een project op zichzelf. We denken dat we daardoor wat kwaliteit aan een dorpsgemeenschap  toevoegen.

Vandaar dat we ook in 2017 op 27 juni een ZomerConcert organiseren voor de ‘vrienden van De School van Gaasbeek’. Een succesvol gebeuren kunnen we gerust herhalen. Mét terug een uitgelezen artistiek aanbod. Ook Jos Van Immerseel was opgetogen over zijn passage in Gaasbeek en is bereid om terug te komen. Hij drong zelfs een beetje aan. Hij komt ditmaal echter niet alleen. De Japanse pianiste Ayako Ito vergezelt hem. Ze brengen een quatre-mains concert met werk van Satie, Grieg, Debussy en Schubert. Ook ditmaal brengt Jos Van Immerseel een historisch instrument uit zijn pianocollectie mee: een Pianoforte Johann Nepomuk Tröndlin (ca 1835 – Weense mechaniek, 6 octaven).

Een unieke niet te missen artistieke avond. 

Wij zullen u ontvangen met een welkom drink in de school van Gaasbeek. Ditmaal op de door de gemeente Lennik op dat ogenblik al gedeeltelijk hernieuwde speelplaats. Op een ontwerp van architect Paul Robbrecht. Het concert zal u gebracht worden in de Onze Lieve-Vrouw kerk. En het aansluitend wandelbuffet bieden wij u aan in het naast de kerk gelegen restaurant Molensteen.

We vragen u om een financiële bijdrage om erbij te zijn én ‘De School van Gaasbeek’ te steunen. En u krijgt de avond zelf een waardevol aandenken mee naar huis. Dit jaar is dat een kunstboek uitgegeven naar aanleiding van 20 jaar PARTS, de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker. En een originele tekening va architect Paul Robbrecht gedrukt in beperkte oplage, gesigneerd en genummerd!

Vanaf 19 mei 2017 vindt u hier meer details over hoe u ons kan steunen, meer praktische informatie over de avond van 27 juni en een inschrijvingsformulier. Ook als u niet kan aanwezig zijn en ons toch wil steunen kan dat uiteraard.

Samen met de voorzitter van de ‘De Vrienden van DeSchoolvanGaasbeek’ Piet Van Waeyenberge hopen we u te ontmoeten en op uw steun te rekenen.