Vrienden 2022

Vrienden van de schoolVrienden 2016-2021 – Vriendenavonden
Zomerconcert 2022Word Vriend 2022

Word ‘Vriend van De School van Gaasbeek’ en geniet van het ZomerConcert 2022 met de Brassband Bacchus

Aan één van Vlaanderens mooiste dorpspleintjes is De School van Gaasbeek een bezige plek. Altijd zijn er wel enkele kunstenaars aan het werk in deze werkplaats en residentie. En dit al sinds 2014. Tot op de dag van vandaag werkten er al meer dan 150 kunstenaars. Op regelmatige tijden worden er voorstellingen, lezingen of tentoonstellingen georganiseerd. Met als hoogtepunt het jaarlijks SeptemberFestival. En er zijn ‘De Vrienden van De School van Gaasbeek’.

Word ‘Vriend van de School van Gaasbeek’ HIER

De ‘vrienden’ maken de werking van ’De School van Gaasbeek’ mee mogelijk.  Zonder hun steun kan het niet. Tijdens de coronajaren moest de ‘vriendenwerking’ een tijdje stilliggen. Nu pakken we de draad terug op met ‘Eindelijk weer een Vriendenavond’ met de Brassband Bacchus!

En we doen dat weer als vanouds. Op 28 juni ontvangen we de vrienden vanaf 18.30 met een welkomstdrink in De school van Gaasbeek. Het concert volgt om 19.30 in de Onze Lieve-Vrouw kerk en aansluitend bieden wij de vrienden het wandelbuffet aan in het naast de kerk gelegen restaurant ‘Molensteen’. U vertrekt later op de avond ook nog met een waardevol exclusief kunstwerk.

De Vriendenavonden waren steeds fijne momenten en met het ZomerConcert 2022 wordt het in 2022 wel heel bijzonder. Niet alleen wegens, het Lenniks talent, Brassband Bacchus, het verzorgde buffet en een keurige ontvangst maar ook door de aanwezigheid van een uitgelezen groepje vrienden. De vriendenavond is een sterk netwerkmoment voor de regio.

Met de steun van ‘de vrienden’ kan De School van Gaasbeek werken! En dat is: het SeptemberFestival organiseren, het jaar rond tal van jonge kunstenaars een residentie aanbieden en bij regelmaat het publiek een cultureel programma aanbieden. En intussen blijkt het dat Gaasbeek, Lennik en de regio het goed voelt dat er jonge kunstenaars werken.

Uiteraard zijn we blij u de Brassband Bacchus aan te bieden. Ze vallen in alle mogelijke nationale en internationale wedstrijden in de prijzen. En geloof ons, al zijn ze van Lennik, het is echt wel uitzonderlijk om zo’n concert in Gaasbeek te kunnen meemaken.

Word ook ‘Vrienden van De School van Gaasbeek’. Inschrijven doet u op www.deschoolvangaasbeek.eu/zomerconcert-2022.

Mocht u er dit jaar niet bij kunnen zijn kan u toch door een financiële bijdrage al in 2022 ‘vriend’ worden. Onze secretaris van ‘De Vrienden van De School van Gaasbeek’, Peter Devaddere (vrienden@deschoolvangaasbeek.eu ), kan je alle verdere informatie met plezier geven. Sluit u aan bij de grote groep ‘Vrienden van De School van Gaasbeek’ – kijk naar de lijst van de vorige jaren hier– en steun een buitengewone activiteit.

U bevindt zich in goed gezelschap want naast ‘De Vrienden van De School van Gaasbeek’ worden we gesteund door mecenasbijdragen van Piet Vanthemsche en Thomas Van Waeyenberge. Het SeptemberFestival krijgt verder steun van de Orde van den Prince Pajottenland en de Marnixring Land van Gaasbeek. En er is sinds dit jaar een toelage van de gemeente Lennik.