Programma 2024

Anna en de Veldverslagen/8

Anna Luyten praat met Dominique Willaert op zondag, 25 februari 2024 om 17.00

Schrijfster, filosofe en journaliste Anna Luyten is resident in de School van Gaasbeek. In de reeks ‘Anna en de Veldverslagen’ gaat zij in gesprek met kunstenaars die net als zij gefascineerd zijn door landschappen en met verwondering door de wereld wandelen.

‘Dominique Willaert wandelt met verwondering door de Denderstreek.’

-Schrijver en theatermaker Dominique Willaert trok vier maanden door de Denderstreek, en sprak er met iedereen die zijn pad kruiste. Van kiezers van Vlaams Belang tot nieuwkomers met Afrikaanse roots: “De woede is immens.” – 

Dominique Willaert (°1968) is columnist en auteur van o.a. ‘Dansen op een ziedende vulkaan’ – een onderzoek naar de woede en het onbehagen in onze cultuur’ en ’Niet alles maar veel begint bij luisteren – een verslag uit de Denderstreek’. Hij was 20 jaar actief als artistiek leider van Victoria Deluxe in Gent en is momenteel werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg (KARUS) waar hij werkt rond het thema epidemische rechtvaardigheid, de zoektocht naar hoe de expertise en kennis van patiënten/cliënten een grotere rol in de zorg kan spelen. 

In Gaasbeek boeit ons vooral Willaert ’s heel apart inzicht in de Dendersteek met zijn boek ‘Niet alles maar veel begint bij luisteren’ . We kennen in het Pajottenland de regio goed, er is heel wat verwantschap en de bezorgdheid is vergelijkbaar. Anna Luyten gaat in het gesprek vooral op zoek wat Dominique Willaert verwonderd al wandelend door de Denderstreek.

Lees wat meer over ‘Niet alles maar veel begint bij luisteren’ https://sociaal.net/achtergrond/dominique-willaert-op-stap-in-de-denderstreek/  en  https://www.epo.be/nl/boeken/9789462674677/niet-alles-maar-veel-begint-bij-luisteren-dominique-willaert . Of kijk naar een gesprek met Dominique Willaert op ‘De Afspraak’ https://www.vrt.be/vrtnws/nl/kijk/2023/09/26/daf-willaert-arvato-60445786/

Je kan zonder reserveren komen al is een berichtje ‘dat je er bij zal zijn’ op info@deschoolvangaasbeek.eu  altijd  prettig.

Als van gewoonte ontvangt ‘De school van Gaasbeek’ jullie warm en nu nog iets bijzonder want met een Nieuwjaarsdrink!

Noteer alvast ‘Anna en de Veldverslagen/9’ op zondag, 26 mei om 17.00. Anna Luyten praat met Claire Chevallier. Pianiste Chevallier komt met één van haar historische piano’s. Het wordt ‘een concert & een babbel’.

Met de steun van de Marnixring Land van Gaasbeek