Gebouw

Info  –  Het Gebouw  –  De poort  –  De Geschiedenis   –   De organisatie –  5 jaar dSvG –  De route

‘De School van Gaasbeek’ is ook een gebouw en het bevindt zich in een specifieke omgeving.

Het vroegere dorpsschooltje en het oude gemeentehuis zijn nu een thuis van ‘De School van Gaasbeek’. De gemeente Lennik stelde niet alleen het gebouw ter beschikking maar installeerde de ruimten ook instap klaar.

Doch een infrastructuur vraagt zorg en moet bij tijd en wijle grondig hersteld of zelfs gerestaureerd worden. Ook zo deze gebouwen. Daarom heeft de gemeente in haar meerjarige begroting een aantal werken ingepland. Dat is het herstel en opnieuw optrekken van de muur van de speelplaats, het heraanleggen van de speelplaats en de plaatsing van een nieuwe schoolpoort.

‘De School van Gaasbeek’ heeft ervoor gekozen om deze gelegenheid aan te grijpen om de uitvoering van deze werken een uitzonderlijke architecturale kwaliteit te geven. Het architectenbureau Robrecht&Daem zijn bereid gevonden om te ontwerpen en advies te geven bij de uitvoering. Voor ‘De School van Gaasbeek’ en voor de gemeente Lennik een uitzonderlijk genoegen om deze kwaliteit in huis te halen. Het kondigt niet alleen degelijk werk aan, het garandeert ook een uitzonderlijke uitstraling van het gebouw voor de komende decennia.

De eerste geplande en door de gemeente gefinancierde werken zullen in de loop van 2017 uitgevoerd zijn. De werken aan de speelplaats zijn in april 2017 gestart.


U kan tegen vergoeding gebruik maken van onze gebouwen voor externe residenties en/of evenementen. Gelieve contact op te nemen met: info@deschoolvangaasbeek.eu.Werkplaats voor kunstenaars/schoolgebouw. Twee werkruimtes, afzonderlijk bruikbaar, met zwevende vloer.

-Eén: 7,10 x 7 x 4,4 meter.
-Eén: 8 x 10 x 3,2 meterKeuken, toiletten & douche.

Kunstenaarsresidentie/gemeentehuis.

Eerste verdieping:

-1 ruim salon, werkplek, leefruimte/ eventueel extra slaapplaats

of atelier

-1 ruime eetkamer
-1 keuken
-1 badkamer met bad en toilet
-2 slaapkamers voor max 2 x 2 personen

-Overnachting voor 3 à 5 personen

Tweede verdieping: ruime studio

-1 keuken/ eetkamer
-1 salon/ eventueel extra slaapplaats
-1 kleine badkamer met douche
-1 toilet
-1 slaapkamer voor maximaal 2 personen

-Overnachting voor 2 à 3 personen