ZomerTheater 2023


ZomerTheater met Wortels door Van Bruno Vanden Broecke

Een melkveehouder probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn beesten, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. Balancerend op oude breuklijnen probeert hij juiste keuzes te maken.

Wortels is een dialoog tussen tekst en geluid, tussen landbouwer en land, traditie en moderniteit, voorgevel en ’t achterste van een tong. Tussen een boer en al de rest. Wat zit er vast? Hoe diep groeiden sommige wortels? Waar mag het bewegen?

CREDITS
concept, tekst en geluid Adriaan Severins
concept en spel Bruno Vanden Broecke
met stemmen van Alejandra Theus, Yves Degryse, Maure Van Ballaer en Tuur Verelst
scenografie Tim Clement
ondertiteling Fien Leysen
klankbord Elena Peeters en Jens Vydt
productie-assistentie Sanne Govaert, Matthias D’haese en Lien Van Ballaer
muzikale ondersteuning Howard Dann en Elke Van Buggenhout
fagot Liesje Brits, Jasper Charlet, Kevin De Borger en Werner Klein
spreiding Jimmie Dimmick
beeld Alexander Daems

Wortels is een productie van SLAK met de steun van Boer zoekt natuur, natuur zoekt boer, cultuurhuis De Warande en de Vlaamse Landmaatschappij.
Grote dank aan ABS, Natuurpunt en alle landbouwers, natuurbeschermers en experten die hun verhaal met ons deelden.Het hoeft geen uitleg dat de spanning tussen landbouw en natuur vandaag alomtegenwoordig is. De voorstelling Wortels tackelt deze spanning door resoluut te kiezen voor luisteren als theatrale vorm. Luisteren met als doel begrip, empathie, stilte en ruimte te creëren. Het luisteren als daad van verzet tegen het uitspelen van twee vermeende tegenpolen. Op scène zien we een boer die zijn verhaal deelt met het publiek, maar ook wordt uitgenodigd door het geluid als tegenspeler. De natuur laat (van) zich horen. In geluidsfragmenten horen we muziek, omgevingsgeluiden en verschillende personages met een andere visie. De boer toont ons hoe hij moet omgaan met alle verandering die op hem afkomt door de interactie aan te gaan met waar we samen (publiek en makers) naar luisteren.

In samenwerking met Regionaal Landschap & Natuurpunt Zennevallei & Pajottenland

Wortels is het ZomerTheater van de VriendenAvond 2023!

Word Vriend van De School van Gaasbeek hier
Het publiek kan tickets kopen voor de voorstelling, hier.