Anna en de Veldverslagen/6

Anna Luyten praat met Johan de Boose. Op zondag, 29 januari 2023 om 17.00

Schrijfster, filosofe en journaliste Anna Luyten is resident in de School van Gaasbeek. In de reeks ‘Anna en de Veldverslagen’ gaat zij in gesprek met kunstenaars die net als zij gefascineerd zijn door landschappen en met verwondering door de wereld wandelen.

‘Johan de Boose wandelt met verwondering door Oost-Europa.’

Auteur, dichter, journalist Johan de Boose viel het voorbije jaar vooral op met zijn verhelderende columns over Oekraïne en Rusland in De Standaard. Hij schrijft over deze oorlog en over deze landen vanuit de bijzondere mensen die hij er ontmoet en over kunst en kunstenaars in dit deel van Europa. Hij is al decennialang vertrouwd met de regio. Hij verblijft er met grote regelmaat telkens voor langere tijd om er te werken en met mensen te praten.

In Gaasbeek boeit ons vooral De Boose’s aparte inzicht in een Europa in conflict. Anna Luyten gaat in het gesprek vooral op zoek naar wat hem verwondert, al wandelend door de herinnering aan het reizen door Oost-Europa.

Johan de Boose is als auteur bekend van onder andere zijn veelgeprezen romans ‘Dondersteen’ en het bekroonde ‘Het vloekhout’. Hij schrijft theater voor o.a. Jan Fabre en Luk Perceval.

Enkele van zijn columns: Twee dagen na het uitbreken van de oorlog ‘Rusland, waar snel je heen?’. https://www.standaard.be/cnt/dmf20220225_97534229,, En nog over Rusland in de oorlog ‘De Revolutie van de overgrootmoeders’ https://www.standaard.be/cnt/dmf20220311_96631896 . Over één van de grootste Europese theaterpersoonlijkheden Tadeusz Kantor (De Boose werkte met hem samen als vertaler en assistent) https://www.standaard.be/cnt/dmf20221214_98078797

Zoals gewoonlijk ontvangt ‘De school van Gaasbeek’ jullie warm en nu nog iets bijzonder want met een Nieuwjaarsdrink! Je kan gratis deelnemen aan ‘Anna en de Veldverslagen’. Je kan zonder reserveren komen al is een berichtje ‘dat je er bij zal zijn’ op info@deschoolvangaasbeek.eu altijd prettig.