Anna en de Veldverslagen/9

Anna Luyten praat met Claire Chevallier op zondag, 26 mei 2024 om 17.00

Schrijfster, filosofe en journaliste Anna Luyten is resident in de School van Gaasbeek. In de reeks ‘Anna en de Veldverslagen’ gaat zij in gesprek met kunstenaars die net als zij gefascineerd zijn door landschappen en met verwondering door de wereld wandelen.

Dit keer gaat Anna Luyten in gesprek met de Frans-Belgische pianiste Claire Chevallier. Chevallier is gespecialiseerd in historische uitvoeringspraktijk met een focus op pianoforte. Ze specialiseerde zich in de pianomuziek van de klassieken tot de Franse meesters uit de 20st eeuw. Even belangrijk is haar samenwerking in multidisciplinaire dans, theater, muziektheater en filmprojecten met gerenommeerde kunstenaars uit het hedendaagse veld: Anne Teresa de Keersmaeker, David Claerbout, Benoît Van Innis, Josse de Pauw, Jan Lauwers, Liesbeth Gruwez en echt wel vele anderen.

Door haar historisch onderzoek begon Chevallier met een eigen collectie van Frans-Russische piano’s. Bij ‘Anna en de VeldVerslagen/9’ brengen we één van haar verzamelstukken naar ‘de school’, een Erard, 1920, Paris.

Claire Chevallier praat met Anna Luyten, dat zeker, maar biedt ons daarbovenop een kort recital aan.

www.clairechevallier.com/1/category/contact/

Je kan zonder reserveren komen al is een berichtje ‘dat je er bij zal zijn’ op info@deschoolvangaasbeek.eu altijd  prettig.