Karlien Torfs en Nikolas Lestaeghe

Karlien Torfs en Nikolas Lestaeghe (beide RITS/ regiestudenten) gaan samen “iets” maken over de dertigste verjaardag van de Tjernobylramp en de bijhorende festiviteiten.

Ze gaan de festiviteiten bijwonen in Kiev en Pripjat. Daarna willen ze even reflecteren over de dingen en in alle rust werken in Gaasbeek in het voorjaar 2016.

Nikolas Lestaeghe studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Brugge en volgde daarna Dramatische Kunsten (regie) aan het Rits in Brussel. Naast en tijdens zijn studies kwam hij in contact en werkte hij met verschillende theatermakers. Hij werkte o.a. mee aan ‘ART/COLLECTION, Trailer Park’ van Miet Warlop op KFDA2011.

Karlien Torfs (1987) is afkomstig uit Schilde bij Antwerpen, ze studeerde in Nijmegen dramatherapie voor ze naar het Ritcs kwam..

In het kader van het onderzoek dat ze voor haar master doet, waren het vooral locaties buiten het theater en de mensen die daarbij horen, die Torfs’ aandacht krijgen. Haar afstudeerproject New beginnings/Happy endings was een gegidste wandeling in Molenbeek.