Programma

‘AL DE BRUEGELS’

KOM KIJKEN NAAR ALLE SCHILDERIJEN VAN BRUEGEL: GEFOTOGRAFEERD, AFGEDRUKT OP WARE GROOTTE EN TENTOONGESTELD!

 

Slechts één weekend, op 14 en 15 december in De School van Gaasbeek, telkens van 14.00 tot 18.00.

Wellicht hebt u al genoten van het SeptemberFestival 2019. Mogen we u nog even het programma in herinnering brengen. Kijk hier even. De fotoreportage van topfotograaf en resident Maarten Vanden Abeele is ook zeer de moeite om te bekijken. Hier. En wellicht is u Somnia niet ontgaan. De voorstelling in mei, juni 2019 in het kasteelpark van Gaasbeek van de dansschool PARTS in een choreografie en regie van Anne Teresa en Jolente De Keersmaeker.

Al een mooi aanbod, toch!

Maar we doen er nog een schep bovenop. We zijn dan ook meer dan opgetogen dat we nog voor het jaar eindigt een heel bijzondere tentoonstelling ‘al de Bruegels’ kunnen aanbieden. Onze regio werd dit jaar overspoeld met prettige, originele en creatieve initiatieven naar aanleiding van de 450st verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel. Het is hartverwarmend hoe, tot op de dag van vandaag, zo’n belangrijke kunstenaar bij velen energie, engagement en creativiteit losmaakt. Met zijn allen hebben we kunnen genieten van de vele activiteiten in de regio.

De werken van Bruegel zelf hebben we jammer genoeg niet te zien gekregen. Begrijpelijk! Nu wil het dat De School van Gaasbeek de hand heeft weten te leggen op een verzameling foto’s van alle schilderijen van Bruegel. Elke foto werd afgedrukt op de ware grootte van de schilderij. We hebben de unieke gelegenheid om al deze schilderijen bij elkaar te brengen. Dankzij de steun van vzw De Rand. Zonder meer een exclusieve gebeurtenis slechts 1 weekend! Het zijn in totaal 39 werken! Dus haast alle nu nog gekende werken van Bruegel kunnen we in De School van Gaasbeek tentoonstellen. Lees hier de lijst van alle werken die getoond gaan worden.


Dat willen we doen op één weekend op zaterdag 14 en zondag 15 december 2019 telkens vanaf 14.00 tot 18.00! De School van Gaasbeek, Donkerstraat 32, 1750 Gaasbeek (Lennik). Inkom: 6,00 €. Kinderen gratis.


Dit kan De School van Gaasbeek U aanbieden dankzij ‘De Vrienden van De School van Gaasbeek’. Wil u zelf vriend worden dan kan dat nog. Schrijf u hier in en kom nog naar de HerfstOntmoeting 2019.

Tijd om kunstenaars te steunen! De School van Gaasbeek ontvangt dansers, acteurs, muzikanten, beeldende kunstenaars van dichtbij en heel ver het heel jaar rond. Ze zijn de nieuwe generatie en werken 0ongebonden aan hun creaties. De School van Gaasbeek verleent hun onderdak om te verblijven en te werken, echte residenties.