Programma

Chris De Stoop, bij het verschijnen van zijn nieuwste publicatie Het boek Daniël,  op bezoek in De School van Gaasbeek en in gesprek met Anna Luyten.

Op  19 oktober 2020 om 20.00 in De School van Gaasbeek

Schrijfster, journaliste, filosofe Anna Luyten is vaste resident in De School van Gaasbeek. Ze denkt, doet, maakt en schrijft er geregeld met haar studenten van de toneelacademie van Maastricht en de beeldende kunststudenten van kask, school of arts Gent. Maar vooral voert ze er een onderzoek naar het nieuwe ‘wandermotief’, dwalen en wandelen, zoeken en denken vanuit en in de periferie. Een onderzoek dat uitmondt in een reeks fictieve, filosofische en performatieve essays. Met haar beginnen we een nieuwe reeks van speciale momenten: ‘Anna en haar veldverslagen’.  Haar eerste avond is op 19 oktober 2020 om 20.00. Zij converseert er met auteur Chris De Stoop over het boerenleven en onder meer, zijn nieuw bijzonder boek ‘Het boek Daniël’. Bekijk al het filmpje hier

‘In een uithoek van het land, waar het platteland nog enigszins standhoudt, brandt de oude vierkantshoeve van Chris de Stoops oom Daniel af. In het puin wordt het lijk van de bejaarde boer aangetroffen. In de daaropvolgende weken wordt een jeugdbende opgerold, die ervan verdacht wordt Daniel vermoord te hebben.

De Stoop, geschokt door de dood van zijn oom, pleit zelf namens de familie in de rechtszaak. Na het proces gaat hij nog een stapje verder: hij gaat de confrontatie aan met de jonge daders.

In Het boek Daniel vertelt hij op aangrijpende wijze hoe twee verschillende werelden samenkomen. Hij zoekt gerechtigheid voor een oude boer voor wie niemand nog wil opkomen, maar ontrafelt ook wat er broeit in hangjongeren die lak hebben aan alles en iedereen.

Een liefdevol, meeslepend en waargebeurd verhaal – een oefening in empathie die nog lang in het hoofd van de lezer zal nawerken.’


De School van Gaasbeek kan wegens de corona crisis slechts een beperkt publiek ontvangen. Doch veilig en iedereen houdt afstand en heeft een mondmasker.

Wil je er bij zijn op de eerste avond van ‘Anna Luyten en haar veldverslagen’ – Een gesprek met Chris De Stoop over zijn nieuw boek ‘Het boek Daniël’ op 19 oktober 2020 om 20.00:

Reserveer dan hier


 

‘Soirée d’études’, een nieuwe creatie van choreograaf Cassiel Gaube.

Op 31 oktober 2020 om 2020 in De School van Gaasbeek

Danser, choreograaf  Cassiel Gaube is een regelmatige resident in ‘De School van Gaasbeek’.  Hij kon er zijn erg succesvolle solo ‘Farmer Train Swirl’ voorbereiden.

Deze gaat nu internationaal en speelt op vele gereputeerde scenes van Europa. Zijn nieuwe voorstelling, Soirée d’études, creëert hij eveneens in Gaasbeek. In dit nieuwe werk, een trio, verdiept Cassiel Gaube de verkenning van House Dance waarmee hij begon in zijn solo, «Farmer Train Swirl – étude». Nu kijkt hij wat nauwkeuriger naar het relationele functie van deze dans. Elkaar benaderen als een taal, als een medium voor spel en uitwisseling, eveneens als een gemeenschappelijke ruimte van uitvinding. Hij verkent het expressieve spectrum van deze praktijk in een reeks etudes. Op 31 oktober om 20.00 kan je – als eerste – de voorstelling exclusief zien in ‘De School van Gaasbeek’.


Wil je er bij zijn bij de allereerste presentatie van de nieuwe choreografie van Cassiel Gaube ‘Soireé d’études’ op 31 oktober 2020 om 20.00:

Reserveer dan hierDe School van Gaasbeek kan wegens de corona crisis slechts een beperkt publiek ontvangen. Doch veilig en iedereen houdt afstand en heeft een mondmasker.