Inschrijving workshop “De Wijsheid van de Hand”

Kom naar de workshop ‘De Wijsheid van de Hand’ van het Ictus Ensemble op het SeptemberFestival 2017! Zo kan je zelf optreden op het SeptemberFestival!

Iedereen kan deelnemen: Voor alle leeftijden én zonder ook maar enige muzikale kennis.

De workshop zal plaats vinden op 2 September.

[contact-form-7 id=”812″ title=”Inschrijving workshop”]

De workshop én het toonmoment vinden plaats in de pastorie en de pastorietuin van Gaasbeek. Gelieve u aan te melden een kwartiertje voor aanvang.  Aan de pastorie of bij het onthaal van ‘De School van Gaasbeek’

Het Ictus Ensemble is zondermeer het sterkste hedendaagse muziekensemble dat we hebben. Naast hun vele internationale optredens zijn ze ook dit jaar in Gaasbeek. Dé gelegenheid dus om mee te werken aan een unieke ervaring.

Het Ictus ensemble organiseert, onder leiding van Ictus voorman Tom Pauwels, twee workshops, naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei. Iedereen kan deelnemen.

De drie Ictus fellows Ana Botelho, Kaja Farszky en Hanna Kölbel begeleiden een groep jonge en minder jonge vrijwilligers in de exploratie van een resem percussie-instrumenten. Elke deelnemer krijgt uiteindelijk één instrument toegewezen. Percussie is niet langer de kunst van het slaan maar van het voelen, het krassen en het wrijven.

Na de workshop volgt een toonmoment, als een vreemd ritueel, een processie van voorwerpen met elk hun eigen alfabet, dat oplost in muziek voor handen en tafels van Thierry de Mey.

Er is een workshop die start om 13:00 met aansluitend een publiek toonmoment om 14.30.

En er is een tweede workshop om 16.00 met aansluitend een publiek toonmoment om 18.00.

Het Ictus Ensemble is in Gaasbeek mede dankzij de samenwerking SeptemberFestival met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Zij vieren hun 20jarig bestaan op 2 september.

 

Over Ictus ensemble

Ictus is een in Brussel gehuisvest hedendaags muziekensemble. Het Ictus Ensemble werkt heel regelmatig samen met Rosas dance company’ van Anne Teresa De Keersmaeker.

Ictus is een permanente groep van ongeveer 20 muzikanten inbegrepen de dirigent  Georges-Elie Octors.

Ictus werkt nauw samen met Bozar en met Kaaitheater waarmee ze jaarlijks een seizoen presenteren. Sinds 2004, is het ensemble ook resident in de Lille Opera.

Tenslotte, Ictus heeft een Advanced Master gewijd aan de interpretative van hedendaagse muziek in samenwerking met de Ghent School of Arts (KASK).