Astrid Haerens

STADSPANTERS is een intens portret van mensen die worstelen met identiteit, dromen en dwaalwegen.

Amar Moussaoui is overleden. Zijn plotse dood brengt zijn dochter Rim, zijn zoon Aadam en hun jeugdvriend Eloïc na jaren opnieuw samen in een appartement van het Brusselse woonblok Sans Soucis. Rim is een rijzende ster in de media. Aadam werkt als ontwikkelingssamenwerker in Kigali. Eloïc probeert als alleenstaande vader van drie kinderen vooral het hoofd boven water te houden. De drie twintigers, die samen opgroeiden in de rand van Brussel, worden geconfronteerd met de onverteerde stukken uit hun verleden en hun uiteenlopende werelden, waarin ze zich voortbewegen als panters: snel maar behoedzaam, soepel maar solitair.

Astrid Haerens (1989) woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza als poëzie. Haar werk verscheen onder meer in De Gids, Het Liegend Konijn, Poëziekrant en DW B. Daarnaast treedt ze af en toe op als performer en werkt ze als freelance theater- en schrijfdocent voor onder andere Jeugd & Poëzie.

‘Astrid Haerens is iemand die observeert met de blik van een fotograaf en die poëzie schrijft met liefde voor taal en oog voor detail. Ik kijk dan ook erg uit naar haar debuutroman over de diverse nieuwe generatie in onze hoofdstad, haar verhaal over identiteit, veerkracht en eenzaamheid.’ IHSANE CHIOUA LEKHLI

‘Stadspanters is een mooi, zeer zinnelijk geschreven verhaal over zoekende mensen in een grootstad.’ BERNARD DEWULF

Op 24 januari om 20.00 is Astrid Haerens In ‘De School van Gaasbeek’ samen met Lenny Peeters. Beiden praten over hun werk met Anna Luyten.