Pascale Platel/ Theater Tartaar

Pascale Platel is een Vlaamse actrice en auteur die voornamelijk actief is in het jeugdtheater. Samen met haar broer Alain richtte ze het dans- en theatergezelschap les Ballets C de la B op, waar ze in verschillende producties meedanste. Ze woont in Gent.

In ‘En al mee eene keer’ van Theater Tartaar gaat Pascale Platel in confrontatie met Frank, iemand met het syndroom van Down, iemand die op het eerste gezicht niet perfect is.

Het ont-moeten tussen de twee acteurs is de basis van de voorstelling.

Een boeiende zoektocht naar de (im)perfectie van de “ander”.

Theater Tartaar (Eizeringen) groeide vanuit een theateratelier in een zorginstelling uit tot een vzw die sinds twee jaar en voor de volgende twee jaar ook structureel gesubsidieerd wordt in het kader van het kunstendecreet. Een voorstelling met een theatermaakster met de uitstraling van Pascale Platel is een manier om Vlaanderen te laten kennis maken met Theater Tartaar.

Pascale: “Frank Brichau kan of wil niet alles doen, maar de dingen die hij doet, doet hij wel perfect. Zonder valse schaamte en met een zorgvuldigheid die heel bijzonder is.

Het leert me de dingen echt te doen. Koffie drinken bijvoorbeeld. Dat is een moment. Hij leert me dat een boom een boom is, een aap een aap is en ik ik ben.

Ik ben een vrouw die fotomodel wil worden, Frank is fotomodel, zanger, danser en acteur.”

De voorstelling werd gerepeteerd in de School van Gaasbeek. Première: 8 januari 2016 in BRONKS/ Brussel.

In residentie
Maarten Vanden Abeele