HerfstOntmoeting 2019

Vrienden van de schoolOver de VriendenVrienden 2019
Uitzonderlijke ontmoeting 2020Herfstontmoeting 2019 ZomerConcert 2018ZomerConcert 2017ZomerRecital 2017

EXCLUSIEVE VRIENDENAVOND OP VRIJDAG, 13 DECEMBER MET ALLE SCHILDERIJEN VAN BRUEGEL: GEFOTOGRAFEERD, AFGEDRUKT OP WARE GROOTTE EN TENTOONGESTELD!

Schrijf je nu in via deze link: Inschrijvingen Herfstontmoeting

Onze jaarlijks ZomerConcert voor de ‘Vrienden van De School van Gaasbeek’ hebben we dit jaar geskipt. Maar toch konden we de ‘vrienden’ verwennen!  We konden jullie wel uitnodigen op de exclusieve voorpremière van Somnia op 28 mei 2019. Velen onder jullie hebben we toen mogen verwelkomen. Ook hadden we intussen het SeptemberFestival 2019 waaraan al de ‘vrienden’ gratis konden aanwezig zijn.  Ook daar waren jullie talrijk.

Al een mooi aanbod, toch!

Maar we beloofden toen nog een vriendenactiviteit voor het najaar. We zijn dan ook meer dan opgetogen dat we nog voor het jaar eindigt een heel bijzondere HerfstOntmoeting kunnen aanbieden. Onze regio werd dit jaar overspoeld met prettige, originele en creatieve initiatieven naar aanleiding van de 450st verjaardag van het overlijden van Pieter Bruegel. Het is hartverwarmend hoe, tot op de dag van vandaag, zo’n belangrijke kunstenaar bij velen energie, engagement en creativiteit losmaakt. Met zijn allen hebben we kunnen genieten van de vele activiteiten in de regio.

De werken van Bruegel zelf hebben we jammer genoeg niet te zien gekregen. Begrijpelijk! Nu wil het dat De School van Gaasbeek de hand heeft weten te leggen op een verzameling foto’s van alle schilderijen van Bruegel. Elke foto werd afgedrukt op de ware grootte van de schilderij. We hebben de unieke gelegenheid om al deze schilderijen bij elkaar te brengen. Dankzij de steun van vzw De Rand en directeur Eddy Frans. Vzw De Rand organiseerde met deze collectie een tentoonstelling in 2006 in de Brusselse Albertina in het kader van hun project Bruegel 06. En nu dus in Gaasbeek! Zonder meer een exclusieve gebeurtenis. Het zijn in totaal 39 werken (van de 42 overgebleven Bruegel schilderijen)! Dus haast alle nu nog gekende werken van Breugel kunnen we in De School van Gaasbeek tentoonstellen. Lees hier de lijst van alle werken die getoond gaan worden. Dat willen we doen uitsluitend, en exclusief op Vrijdag 13 december vanaf 19.00, voor ‘De Vrienden van De School van Gaasbeek’.

We zorgen voor deskundige begeleiding. De kunsthistorica dr. Katrien Lichtert zal aanwezig zijn. Zij doctoreerde recent op Pieter Bruegel. En uiteraard bieden we ‘De vrienden’ een drankje aan met wat hartige hapjes tijdens een receptie rond de vuurhaarden.

Wordt lid of hernieuw je lidmaatschap van de ‘Vrienden van De School van Gaasbeek’ voor 2019!

Schrijf u hier in!

We hebben de bijdrage voor dit jaar vastgelegd op 150,00 € per persoon. Wordt u met twee vriend en komen jullie samen, en jullie kinderen zijn dan ook welkom, naar de HerfstOntmoeting dan is het lidmaatschap en het event 250,00 €.  Komt u met een groep van 6 dan rekenen we 600,00 €.

U kan zich hier inschrijven. Onze secretaris van de vrienden, Peter Devaddere, houdt alles goed bij. Hij is bereikbaar op vrienden@deschoolvangaasbeek.eu mocht je verdere informatie wensen.

U weet, u steunt er ‘De School van Gaasbeek’ mee om verder kunstenaars de mogelijkheid te geven er te werken aan hun creaties. De bijzondere plek die ‘De School van Gaasbeek’ inmiddels heeft verworven is er mede dankzij de steun van ‘De Vrienden’ gekomen.

We hopen op uw hernieuwde steun en vooral op je aanwezigheid op vrijdag, 13 december 2019.

Thomas Van Waeyenberge, voorzitter van ‘De Vrienden van De School van Gaasbeek’.

Hugo De Greef, voorzitter De School van Gaasbeek.